Abdulkadir Badıllı Abi Hakka Yürüdü

Abdulkadir Badıllı Abi Hakka Yürüdü

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Badıllı ağabey Ankara’da Hakkın rahmetine kavuştu. Daha önce bağırsak ameliyatı olan Badıllı ağabey, hastahanede tedavi görüyordu.

Abdulkadir Badıllı Kimdir?

1936 yılında Şanlıurfa’ya bağlı Akziyaret nahiyesinin Şeyhzeliha köyünde dünyaya geldi. Babası Abdurrahman, annesi Havva’dır. 1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini iki-üç kere ziyaret etti ve Said Nursi kendisini talebeliğe kabul etti. 1953’ten bugüne kadar Risale-i Nur hizmetinde hayatına devam etmiştir. Harran Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verilmiştir. Arapça, Farsça, Osmanlıca ve Kürtçe biliyor. Urfa’daki mekânı bir Bediüzzaman arşiv hanesi gibi kullanılmıştır. Said Nursi’ye ait birçok kıymetli eşya ve bu arada Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin de meşhur cübbesi orada bulunmaktadır.

Başlıca Eserleri

Üç ciltlik Mufassal Tarihçe, Risale-i Nur’un Kudsi Kaynakları, İşarat-ül İcaz tercümesi, Mesnevi-yi Nuriye tercümesi, Bediüzzaman ve Din Tılsımları, İslam Kardeşliği İçinde Türk-İlişkileri, Güneş Üflemekle Sönmez, son olarak Risale-i Nur’da Cuma Hutbeleri adında bir çalışması var.

One thought on “Abdulkadir Badıllı Abi Hakka Yürüdü

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir